לןגן

מרק או דייסה מתרד וכרובית וקולרבי וגזר וקישואים

מאת: אורנה לביא, פורסם: 20/01/2021 | 19:00

תקציר המתכון: הנה מה שאלתרתי היום בצהריים. מרק דייסתי למדי. אפשר לשים יותר ציר ואז זה יהיה יותר מרק, פחות ציר זה יותר דייסה. חוץ מזה לדייסה הכל קצוץ ולמרק הכל חתוך. כמויות - לפי מה שיש ו-או לפי החשק. עשיתי גם דייסה בשבוע שעבר וגם מרק היום. ----- אה, זה כמובן חופשי לאלתורים וגרסאות. חופשי חופשי. אם בא לכם תביאו בתגובות. ממש ישמח אותי.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מורחים את קרקעית הסיר הרחב והנמוך עם הרצפה הנחושתית העבה (סיר תימני), או את רצפת הווק - עם שמן שומשום, בעזרת מכחול טבחים. מרתיחים את השמן על אש גדולה ומיד כשהוא רותח מוסיפים את הירקות, אחד אחרי השני, לפי הסדר הרשום למעלה, ומערבבים טוב טוב באופן תמידי, בכף עץ.

  2. אחרי כמה דקות מוסיפים את החלב והשמנת ומנמיכים את האש למשהו בין קטן לבינוני. מכסים את הסיר או הווק וחוזרים אחרי 10 דקות לבדוק את הטעמים ולתקן אם צריך.

  3. בתאבון. זה טוב מאד במיוחד למי שרעב נורא וכואבת לו הבטן. טוב נגד עצירות.