תחתיות ארטישוק ממולא בבשר ברוטב אפונה
מאת: נועם זיגדון, פורסם: 20/01/2021 | 15:13
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
*ארטישוק ממולא בבשר ברוטב אפונה*
-
1 שקית תחתיות ארטישוק קפוא
לתערובת הבשר לערבב הכל יחד
-
1 ק"ג בשר טחון
-
1 בצל גדול קצוץ
-
4 שיני שום כתוש
-
3 כפות פירורי לחם
-
צרור כוזברה/פיטרוזליה
-
1 ביצה
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1/4 כפית תבלין משייה
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית כורכום
-
פלפל שחור
-
מעט אבקת מרק
-
מעט מלח
לרוטב אפונה
-
1/2 שקית אפונה עדינה קפואה
-
3 גבעולי כרפס
-
5-6 שיני שום כתוש
-
1 בצל גדול קצוץ
-
מיץ מלימון שלם
-
1 כף אבקת מרק
-
פלפל שחור
-
מלח
-
שמן
-
מים
אופן הכנה
-
להזהיב את הבצל עם שמן
-
להוסיף את השום וכורכום ולחמם מעט
-
להוסיף 2 כוסות מים
-
להכניס את האפונה הלימון והכרפס
-
לתבל ולבשל על אש נמוכה
-
למלא את התחתיות ארטישוק בבשר לתבול בקמח ואחר כך בביצה לטגן בשמן עמוק משני צדדים
-
להכניס לרוטב
-
לכסות את הקציצות במים
-
לבשל על אש גבוהה עם סיר פתוח עד לצימצום נוזלים
-
מומלץ לאכול עם אורז לבן או קוסקוס
-
בהצלחה נועם זיגדון 💞