לןגן

פוקאצ'ה

מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 20/01/2021 | 11:16
פוקאצ'ה

תקציר המתכון: בצק אוורירי,נחטפים עם כל מתבל מושלם לארוחה חלבית או כל מה שתירצו

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתוספות

אופן הכנה

  1. מתכון לפוקאצה

  2. חופית אלמקייס

  3. בקערת המיקסר שמים את הקמח,השמרים,הסוכר,והטימין מתחילים לערבב,מוסיפים את המים בהדרגה וכשהבצק מתגבש מוסיפים את המלח,לשים כ7 דקות ואז מוסיפים בהדרגה את השמן זית עד שנטמע בבצק.מכסים את הקערה בניילון רגיל לא נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.בימים קרים זה לוקח קצת זמן זה תלוי בטמפ'החדר

  4. בזמן שהבצק בתפיחה חותכת את כל הירקות גס שמה בתבנית עם נייר אפייה יוצקת מעל שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס(מלבד העגבניות שרי) מערבבת קלות ומכניסה לתנור בחום 200 עד שמזהיבים.

  5. לאחר התפיחה

  6. מוציאה את הבצק מהקערה על גבי משטח מקומח ממש מעט ומחלקת את הבצק ל10 כדורים-תלוי בגודל שאתם רוצים אפשר גם ליותר

  7. פותחת כל כדור בידיים משומנות בשמן זית-כמו בסרטון לא במערוך

  8. משאירה דפנות עבות מותחת קלות את הבצק בעדינות מכל צד מעצבת לצורה שאני רוצה ומניחה בתבנית עם נייר אפייה.ממלאה במרכז מהירקות ומניחה למנוחה של בערך עוד 20 דקות-חצי שעה

  9. מחממת תנור ל230 מעלות ואופה עד שהבצק משחים יפה. כשהפוקאצות יוצאות מהתנור מברישה במעט שמן זית ובתאבון.חופית אלמקייס