חומוס ערבי
מאת: אורנה לביא, פורסם: 19/01/2021 | 15:43
תקציר המתכון:
חומוס ערבי - הנה משהו הכי פשוט
קטגוריה: טבעוניים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
- קילו וחצי חומוסים שלמים יבשים. להשרות אותם במים לפחות 10 שעות. בהתחלה, איזה 5 שעות, פעם בשעה להחליף מים ולשטוף את החומוסים. בסוף ההשריה למעוך את החומוסים באכזריות, בלי רחמים. לפעמים אני מבשלת אותם בהתחלה על אש בינונית שלושת-רבעי שעה, וזה מאפשר לי להשרות אותם חצי מהזמן או אפילו פחות מזה.
-
- קופסה טחינה גולמית - להוסיף אותה לחומוסים המעוכים.
-
- רבע או שליש צרור פטרוזיליה - לקצץ ולערבב עם החומוס והטחינה
-
- כוס או שתי כוסות אפונה - לא חובה. רק הפולים. אם רוצים לתת לחומוס צבע ירוק. במקרה כזה - לבשל את האפונה כפול מהזמן הרגיל, יעני אולי שעה, לסנן ולמעוך אותה ולהוסיף אותה לתערובת תווך כדי ערבוב.
-
- להוסיף קצת מיץ לימון ירוק או צהוב, וגם קצת שמן זית וצ'ילי אדום יבש. את כל הדברים האלו וגם את הפטרוזיליה כדאי להוסיף לצלחת בהגשה, אבל בחתיכות גדולות ולא קצוץ. את הצ'ילי אפשר להוסיף חי למעלה.
-
- כמובן, אום כולתום ברקע. הכי טוב לשמוע את אינתה עומרי. וזה הולך עם ערק וסטייק וסלט טוב והמון חתולים שמתרוצצים מסביב ונהנים מכלמיני כיבודים.
-
- אה... ככה זה לפחות אצלי, השכנים מכל העולם כבר התרגלו, וגם אני אוהבת בישולים מכל העולם... :)
אופן הכנה
-
אה, כבר כתבתי הכל למעלה... נו, טוב. שיהיה.
-
בתיאבון :)