לחמעג'ון ממולא בשר הכי טעים שיש😍
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 19/01/2021 | 13:01
תקציר המתכון:
כמה שזה טעיםםםם וקל להכנה😍😍😋😋
מתאים לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה😍
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
לחמעג'ון ממולא בשר😍😍
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים לבצק
-
500 גרם קמח מנופה
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כף גדושה של סוכר
-
1 כף שטוחה מלח
-
1/2 כוס שמן זית ( חד פעמי קר)
-
כוס וחצי מים פושרים( כוס חד פעמי קר)
-
להתחיל בכוס אחת ולהוסיף בהדרגה- תלוי בסוג הקמח- אולי תיצטרכו עוד טיפה
אופן הכנת הבצק
-
בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, השמרים והסוכר ונתחיל לערבב במהירות נמוכה, נוסיף כוס מים ואת השמן ונמשיך ללוש, מתחילים להוסיף את חצי הכוס השניה בהדרגה עד שהכל מתאסף ואין קמח בתחתית- יכול להיות שתיצטרכו עוד טיפה מים תלוי בסוג הקמח. זה הזמן להוסיף את המלח וממשיכים ללוש עוד 6 דקות.
-
מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
-
לשים שוב להוצאת האויר ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח כחצי שעה 40 דקות.
מצרכים למילוי של הבשר
-
500 גרם בשר טחון
-
1 בצל גדול קצוץ
-
3 שיני שום קצוצות דק
-
1 פלפל חריף קצוץ( לא חובה אבל מוסיף המון)
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס
-
חצי כפית פפריקה
-
רבע כפית כורכום
-
חצי כפית כמון
-
חצי כפית ראס אל חנות
-
רבע כפית קינמון
-
חצי כף מרק עוף
-
1 כף גדושה רסק עגבניות
-
רבע כפית סוכר לאיזון החומציות
-
כמובן שכל אחת תתבל לפי טעמה האישי..
אופן הכנת מילוי הבשר
-
מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט שמן עד להזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
-
מוסיפים את הבשר ומתחילים לערבב, אפשר לפורר עם מזלג על מנת שלא יהיו גושים גדולים וממשיכים לטגן עד שהבשר מחליף את צבעו, מתבלים בכל התבלינים שברשימה ומערבבים היטב, מוסיפים כף גדושה של רסק עגבניות ורבע כפית סוכר וממשיכים לטגן עוד כמה דקות שכל הטעמים ייספגו והבשר מוכן.
-
זה הזמן לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
-
להניח בצד לקרור מוחלט לפני המילוי של הלחמניות.
אופן הכנת הלחמעג'ון
-
לאחר שהבצק תפח בפעם השניה, מעבירים אותו למשטח עבודה טיפה מקומח ומחלקים את הבצק ל 7 חתיכות.
-
כל חתיכה מכדררים לעיגול יפה ומניחים בצד.
-
ככה מכדדרים את הכל ומתחילים לרדד את הכדור הראשון שהכנו לצורת אליפסה.
-
מגלגלים את 2 הקצוות טיפה לכיוון האמצע ויוצרים צורת סירה( מהדקים בצדדים).
-
ממלאים בנדיבות עם הבשר, מורחים בביצה טרופה את הבצק מסביב( אפשר גם לפזר שומשום) ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים- אני מכניסה תחילה לתחתית התנור שהתחתית תזהיב קצת ולאחר מכן מעלה לאמצע התנור להזהבה יפה מלמעלה.
-
מגישים עם טחינה וסלט עגבניות עם בצל סגול ופלפל חריף( מתבלים בשמן, מלח, פלפל ולימון😋
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤
אופן הכנה
-
הכל רשום למעלה👆👆👆