רוטב שום
מאת: אורנה לביא, פורסם: 18/01/2021 | 19:59
תקציר המתכון:
אין קטגוריה למתכונים. אז שמתי את זה בתבשילים. הרוטב הזה הולך עם כל מאכל לא מתוק. יותר או פחות נוזלי ו-או שומני, זה לפי הטעם. ולפעמים לפי ההתאמה למאכל שבשבילו זה נועד.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
* ראש שום - אפשר להשתמש גם בעלים, זה נותן טעם שונה במקצת, אבל חשובה מאד הטריות! הכל קצוץ דק-דק-דק.
-
* קצת שורשים, עלים וגבעולים מכל אחד, לפי הטעם, אבל ממש קצת: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, עירית, תרד. לקצץ דק מאד. אני שוב מדגישה - כמויות לפי הטעם, אבל ממש קצת. בכללי - בערך רבע מהכמות של השום.
-
* שמן שומשום לטיגון. לשים לפי כמות נחמדה, לפי החוש-חש, אבל לא יותר מדי. שמן שומשום הוא כבד מאד.
-
* מיץ לימון צהוב או ירוק, ככה שליש מהשמן. להוסיף אחרי הטיגון.
-
* עוד קצת שמן שומשום. להוסיף אחרי הטיגון.
-
* קצת יין אדום יבש.
-
* הנוזל העיקרי הוא חלב טופו. בערך פי 2 או פי 3 מהנוזלים שנמצאים כבר, ותוספת דומה אחרי שעתיים קירור.
-
* אני מוסיפה קצת פלפל לבן וקצת מלח ים. זה לפי הטעם.
אופן הכנה
-
לפי הסדר שרשום למעלה.
-
שומר על הטריות שלו בערך 10 ימים אבל אחרי 5 ימים הוא כבר מתחיל לאבד את הטעם.
-
לשמור בכוס מכוסה או בקבוק סגור, כדי שלא יפיץ ניחוחות בכל רחבי המקרר.