לןגן

לחמניות עגולות

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 18/01/2021 | 17:40
לחמניות עגולות

תקציר המתכון: לחמניות טעימות ומשביעות בתוספת קמח מלא

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמניות עגולות נדיה אביזוב גדלב...

  2. בקערה עמוקה לנפות את הקמחים לעשות גומה במרכז ולהשים את שאר המרכיבים חוץ ממלח, להתחיל ללוש ולהוסיף את המלח. (הבצק מעט דביק וזה בסדר). בסוף הלישה ללוש עם חופן של שמן, ולשים להתפחה של 40 דק׳.

  3. לאחר ההתפחה הראשונה ללוש שוב ולהתפיח הפעם השנייה כ 40 דק׳.

  4. על משטח משומן לחלק לגודל רצוי של לחמנייה. (אני חילקתי ל-18 יח׳).

  5. לכדרר עיגולים חלקים ויפים ולשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים ולכסות עם ניילון עד להכפלת הנפח בערך 30-40 דק'. להתיז מים על הלחמניות ולפזר שומשום. לאפות בתנור שמחומם מראש 200-220 מעלות עד להזהבה