לןגן

חמין מרוקאי

מאת: שלי אדרי, פורסם: 17/01/2021 | 16:04
חמין מרוקאי

תקציר המתכון: חמין מרוקאי של שבת עשיר וטעים למות

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים 3בצלים גדולים לסלייסים ומטגנים בשמן בסיר גדול עד להשחמה.

  2. מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות גסות ונותנים לו סגירה בסיר.

  3. מוסיפים את התפוח אדמה שלם אם הוא גדול חתוך לחצי וגם את הדלורית והבטטה חתוכים גס מוסיפים.

  4. מכניסים לסיר את החומוס שהוא כבר מושרה ואת השעועית ויחד גם מוסיפים את הקופסת שימורים של השעועית עם הרוטב.

  5. מוסיפים את התבלינים :פפריקה מתוקה בשמן שלוש כפות גדושות,כפית כורכום,שני כפות אבקת עוף כף מלח, חצי כף פלפל שחור שלוש כפות רסק עגבניות וסילן בנדיבות.

  6. מבשלים כשעה. במקביל מבשלים אורז בסיר לפי כמות הסועדים מוסיפים בהתחלת הבישול אבקת עוף עד כימעט בישול מלא מעבירים לשקית קוקי עם כוס מים.

  7. את החיטה מבשלים בסיר עם פפריקה כף וחצי אבקת עוף כף,מלח ,פלפל שחור ,כמון מעט וכורכום עד ריכוך ומעבירים לשקית קוקי.

  8. כעבור שעה של בישול הירקות והבשר יש להכניס ביצים ואת שני השקיות קוקי ולהניח על הפלטה מחוסה בבד עד הבוקר בתאבון🤗