לןגן

לחם / לחמניות שום עם עשבי תיבול

מאת: רוזי סאסי, פורסם: 17/01/2021 | 13:10
לחם / לחמניות שום עם עשבי תיבול

תקציר המתכון: לחם שום מלא בטעמים

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר.

  2. מוסיפים את השמן זית והמים ולשים כ-3 דקות במקסר או ידני.

  3. מוסיפים את המלח, לשים עוד כ-3 דקות , מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה שעה.

  4. לאחר שעה מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, קורצים עיגולים ומעגלים לכדורים.

  6. מסדרים את הכדורים בתבנית ברווחים של 3 ס"מ אחד מהשני.

  7. מכינים את המיפוי- מערבבים בקערה שמן זית, שום כתוש ועשבי תיבול והמלח, בעזרת מברשת מורחים את התערובת על כדורי הבצק.

  8. מכניסים את התבנית לתנור ל-10 דקות עד שהם מתחילים להזהיר, מוציאים מורחים שכבת ציפוי נוספת ומחזירים לתנור.

  9. אחרי 20 דקות, הכדורים זהובים ואפויים, מוציאים את התבנית ומניחים לצינון.

  10. בתיאבון😍