תקציר המתכון: ניחוח של שבת בבוקר....הטעמים אי אפשר להפסיק לאכול....
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
בקערת המיקסר שמים את המים, מלח סוכר וביצה ומערבלים היטב.
מערבלים יחד בקערה את השמרים והקמח ושופכים לתוך קערת המיקסר. ללוש 7-10 דקות לבצק רך מעט דביק.
מעבירים לשיש מקומח וללוש ביד מעט.
מתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
אפשר להכין או קוביות קטנות ואז מחלקים ל 18 חלקים, או ל2 קוביות בינוניות ואז מחלקים ל 8-10 חלקים.
ממיסים את המרגרינה או החמאה.
משמנים את המשטח מעט במרגרינה שהמסנו ומרדדים דק בעזרת היד. מורחים מהמרגרינה , מגלגלים ועושים שבלול ומניחים בסיר ג'חנון משומן היטב במרגרינה.
מתפיחים בסיר עד 3/4 מהגובה ואופים בתנור מחומם ל190 מעלות עם המכסה. לאחר 30-40 דקות מורידים את המכסה ואופים להשחמה.
בשבת בבוקר מניחים על הפלטה מספר שעות לפני שאוכלים ואז זה משחים יותר אם רוצים.
מי שרוצה קובניות קטנות אז בתבנית אינגליש קייק מניחים 4 קובניות, מתפיחים לפני אפיה ואופים כחצי שעה לא מכוסה. אפשר לפזר שומשום מעל אם לא משתמשים בקצח.
בהצלחה איילת❤