סמבוסק פיצה/חצילים
מאת: סיוון לוי, פורסם: 11/01/2021 | 22:45
תקציר המתכון:
מתכון מהמםם רך בטרוףף
קטגוריה: מאפים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
1 ק"ג קמח לבן מנופה
-
5 כפות סוכר
-
שקית אבקת אפיה
-
2 כפות חומץ
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כף שטוחה מלח
-
5 כפות שמן
-
1/2 2 כוסות מים
-
רוטב פיצה מוכן
-
גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה מגורדת
-
זיתים מגולענים
-
ביצים קשות להגשה
-
סומסום
-
ביצ’ה טרופה עם כף מים
-
בקערת המיקסר מניחים קודם את המלח, מעליו את הקמח, אבקת האפייה, השמרים והסוכר, חומץ ומים ומתחילים ללוש. ברגע שמתגבש בצק להוסיף את השמן ולהמשיך ללוש כ-10 דקות ועד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה.
-
אם צריך להוסיף עוד מים בהדרגה.
-
מניחים את הבצק להתפחה של כ-40 דקות.
-
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לכ-25 יחידות
-
מגלגלים כל יחידה לצורת לחמנייה עגולה
-
מרדדים לעלה, ממלאים במרכז כף רוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה וזיתים וסוגרים כמו בתמונות.
-
אופים בתנור שחומם על 200-220 מעלות כ-10 דקות או עד הזהבה.
-
רוטב שמנת פטריות עם גבינ״צ
-
ממרח פסטו עם גבינות
-
סביח: ממרח עריסה, תפו״א, חציל מטוגן
-
אנטיפסטי ירקות קלויים עם גבינת פטה
אופן הכנה
-
👆