לןגן

קובה סלק

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/01/2021 | 20:48
קובה סלק

תקציר המתכון: קובה אדומה עם סלק שהסלק נאפה בתנור אפוי בנייר כסף, הבישול של הקובה הוא על אש נמוכה ללא מכסה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים למלית

לרוטב מרק הסלק

אופן הכנה

  1. אופן הכנת המלית:

  2. מחממים שמן במחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים, מוסיפים תבלינים, מלח וצנוברים ומערבבים מבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר מוכן. להוסיף כרפס קצוץ ופטרוזיליה קצוצה מערבבים מורידים מהאש מקררים.

  3. אופן הכנת הבצק:

  4. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים שמן ובהדרגה מוסיפים את המים. במידה והבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט מים לא יותר מידי.

  5. הבצק צריך להיות רך אך לא דליל.

  6. מכניסים למקרר ל-3.5 שעות.

  7. אופן הכנת הקובות:

  8. חורצים מהבצק כדור בגודל פינג פונג משטחים על היד ממלאים בתערובת הבשר סוגרים בעדינות ומשטחים מעט את הכדור הממולא, טובלים בפירורי לחם מניחים על גבי מגש מרופד בניר אפיה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

  9. הכנת הרוטב:

  10. אופים את הסלק בנייר כסף בתנור במשך שעה.

  11. בסיר רחב מטגנת את הבצל הקצוץ מוסיפים את הסוכר ומטגנים עד שנהפך לקרמל, מוסיפים מיץ לימון, מלח ואת קוביות הסלק, הסלרי מוסיפים את המים ומרתיחים בחום נמוך, לא לכסות את הסיר, מבשלים כרבע שעה טועמים ומתקנים תיבול.

  12. בשלב זה מוסיפים את הקובות, צריך להקפיד במהלך כל העבודה על אש נמוכה.

  13. מבשלים כחצי שעה.

  14. אוכלים על אורז לבן.