לןגן

קובה עם נענע ושום

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/01/2021 | 19:29
קובה עם נענע ושום

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

חומרים לבצק

חומרים למלית

חומרים לרוטב

אופן הכנה

  1. אופן הכנת המלית:

  2. מחממים שמן במחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים, מוסיפים תבלינים, מלח וצנוברים ומערבבים מבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר מוכן. להוסיף נענע קצוצה ופטרוזיליה קצוצה מערבבים מורידים מהאש מקררים.

  3. אופן הכנת הבצק:

  4. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים שמן ובהדרגה מוסיפים את המים. במידה והבצק יבש ניתן להוסיף עוד מעט מים לא יותר מידי.

  5. הבצק צריך להיות רך אך לא דליל.

  6. מכניסים למקרר ל-3.5 שעות.

  7. אופן הכנת הקובות:

  8. קורצים מהבצק כדור בגודל פינג פונג משטחים על היד ממלאים בתערובת הבשר סוגרים בעדינות ומשטחים מעט את הכדור הממולא, טובלים בפירורי לחם מניחים על גבי מגש מרופד בניר אפיה ומכניסים למקרר למשך הלילה.

  9. אופן הכנת המרק:

  10. בסיר רחב מחממים שמן קנולה מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים, מוסיפים כורכום ופלפל שחור ומערבבים עד לקבלת צבע זהוב של הבצל.

  11. מוסיפים מים ואת שאר התבלינים מביאים לרתיחה מוסיפים את מיץ הלימון והנענע ומערבבים.

  12. כשהמרק רותח מוסיפים את הקובות בהדרגה מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך חצי שעה.

  13. מגישים חם עם אורז לבן