לןגן

לחם שיפון

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 11/01/2021 | 17:37
לחם שיפון

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים שמרים יבשים, כף קמח, 30 מל' מים חמים ומערבבים מניחים לתסוס, לאחר שהשמרים תססו מוסיפים 40 גר' קמח, כף מלח, גרעיני חמניות כף שמן ומערבבים .מוסיפים את יתרץ המים ומערבבים מוסיפים את 2 סוגי הקמח ולשים לבצק, הבצק הוא מאד דביק. מקמחים היטב משטח עבודה ולשים את הבצק מעגלים לכדור משמנים את הקערה ושמים את כדור הבצק מניחים לתפיחה למשך שעה.

  2. מקמחים משטח עבודה היטב משטחים את הבצק לצורת מלבן ומגלגלים לצורת לחם מאורך. משמנים תבנית אפיה ומניחים לתפיחה למשך 10 דקות. חורצים חריצים מפזרים גרעיני חמניות ואופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך 30-40 דקות עד שהלחם מוכן.

  3. אוכלים עם חמאה וריבה או עם מטבוחה בתיאבון ובהצלחה