לןגן

פנקייק חריף בגרסה של כרגע. גרסה כשרה טבעונית.

מאת: אורנה לביא, פורסם: 10/01/2021 | 14:43

תקציר המתכון: היה לי אורח דתי-טבעוני, אז התאמתי לארוחת הערב שלנו את הפנקייק החריף שלי.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להכין את כל החומרים בנפרד. לערבב את השמנת והחלב. לקצץ קטן-קטן את העגבניה, הבצל והשום.

  2. להרתיח את השמן ומיד להכניס לתוכו את הבצל והשום.

  3. לשפוך את תערובת הביצים והחלב מסביב, כך שהשום והבצל יהיו באמצע. ואז לפזר אותם בעדינות לצדדים בכף עץ. להוסיף את העגבניה, הצ'ילי והתבלינים, בפיזור שווה.

  4. לחכות קצת, שהפנקייק יתחיל להתקשות, ואז להפוך אותו (אפשר להיכנע מראש ולוותר על העיגול היפה ולקשקש את הפנקייק כמו חביתה)

  5. לקפל אותו לשניים (לא מוכרחים) ולהוציא אותו לצלחת. לפזר מלמעלה כוסברה קצוצה. אפשר לפזר אותה לפני וגם אחרי הקיפול.

  6. טוב לארוחת בוקר או ערב. בארוחה שהיתה לי עם החבר הדתי-טבעוני ההוא הכל היה כמובן פרווה ובלי אלכוהול, קפה, קקאו... אבל ברור שבתור לא צמחונית, טבעונית או דתיה - אני אוכלת חופשי, מה שבא לי.

  7. בתיאבון. אני הולכת לבשל כי נהייתי רעבה. אולי יהיה פה עוד מתכון עוד מעט.