תקציר המתכון: וואו טעים בטירוף ומכניס מלא אנרגיה לגוף. לימים בהם אני רוצה להשקיע בעצמי לפני שמשקיעה באחרים. חביתת תרד אורגני עם שמיר וגבינת פטה כבשים, מוגשת עם טחינת ספירולינה טרייה ובזיליקום, נענע, שמיר, פטרוזיליה, שום ולימון. להשלמת הארוחה מומלץ להגיש עם לחם בריאות וסלט ירוק.
קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
ראשית נתחיל מלהכין את הטחינה. בקערה בגודל בינוני נערבב את הטחינה הגולמית עם הלימון הסחוט ולאט לאט תוך כדי ערבוב נוסיף את המים עד שנגיע למרקם הרצוי. לאחר מכן נוסיף את השום הכתוש, הספירולינה הטרייה, המלח והפלפל ונערבב שוב עד שכל המטבל נצבע בצבע הירוק-טורקיז היפהפה של הספירולינה - כל העושר של הים אצלכם בצלחת. נוסיף את עלי התבלין ונערבב מעט, אך נותיר כמה עלים בצד לקישוט בסוף. את הטחינה המוכנה נעטר בזילופי שמן זית, תבלין ראס אל חנות (או פפריקה) ונפזר מעל את שאר עלי התבלין.
כעת ניגש להכנת החביתה הירוקה שלנו. את עלי התרד נניח במחבת (ללא שמן) עם כחצי כוס מים ונשים על אש בינונית. נשגיח על מנת לוודא שהעלים מתבשלים ולא נשרפים. כ- 4 דקות אמורות להספיק.
בינתיים נערבב בקערה את הביצים, השמיר, גבינת הפטה אותה נפורר עם האצבעות, מעט פלפל וחצי כוס המים. שימו לב, אין צורך להוסיף מלח בשל הגבינה.
כאשר העלים במחבת רכים דיים נפזר מעל את בלילת הביצים עד שהיא מכסה את העלים ונכסה את המחבת במכסה. נבשל על אש קטנה כמה דקות עד שהחביתה מוכנה. מאחר ולא הוספנו כלל שמן למחבת יש להיות עירניים שהיא לא נשרפת ולהוציא אותה בזמן. הצעת הגשה: הכינו כריך עם לחם בריאות, עם הטחינה הירוקה ועם החביתה (מומלץ להוסיף פרוסות גמבה אדומה ומתוקה). לצד הכריך הגישו סלט עלים ירוקים ורצועות גמבה עם הטחינה כרוטב. בנוסף אפשר לערבב את הטחינה עם טונה ולהגיש עם זיתים לצד המנה. כל הכבוד שהשקעתן את הזמן בלפנק את עצמכן ואת הבריאות שלכן! אלופות ירוקות! בתיאבון!!!