לןגן

סלט סגול

מאת: אורנה לביא, פורסם: 09/01/2021 | 14:25

תקציר המתכון: הנה הסלט שאילתרתי הבוקר. קלי קלות, למי שלחוץ בזמן.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחתוך רצועות מהכרוב.

  2. לקרוע את עלי הפטרוזיליה.

  3. לחתוך את עלי השמיר לחתיכות בינוניות.

  4. לקצץ את גבעולי הפטרוזיליה והשמיר.

  5. לקלף את הבצל ולחתוך אותו לרצועות, לחצות אותן.

  6. לקצץ קטן-קטן את השום.

  7. לערבב הכל.

  8. להוסיף את התבלינים ואת גרידת הלימון - כמויות לפי הטעם, ולערבב שוב.

  9. להוסיף את שמן הזית ולערבב שוב.

  10. להוסיף את מיץ הלימון ולערבב סופית :)

  11. לכסות את הקערה ולשים במקרר.

  12. להגיש קר. אפשר לשמור כמה ימים.

  13. טוב בתור מנה ראשונה או כתוספת ליד משהו כבד. יכול להיות גם חטיף לארוחת ביניים או מרכיב לארוחת בוקר או ערב.