תקציר המתכון: מנה חגיגית מושלמתתתת
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ראשית את הסינטה והפרגיות ..נניח על נייר אפייה ונכסה בעוד נייר או ניילון ונדפוק עם פטיש שניצל עד שיהיו דקים ורחבים מעט.
את החציל נקלף לצורת זברה ...נמליח לחצי שעה ונייבש עם מגבת נקייה
נטגן בשמן עד להזהבה .
להכנת האורז :
נטגן את הבצל בשמן עד להזהבה נוסיף את תערובת הפיצוחים ונקפיץ לדקה ...נוסיף את האורז העגול התבלינים נקפיץ לדקה ונוסיף את המים ..נבשל להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים.חשוב להשתמש באורז עגול כי הוא דביק ומתאים למנה .
להרכבת הסושי :
להכין תבנית מרובעת מראש
להניח על משטח עבודה את פרוסות הסינטה והפרגיות מעליהם נניח פרוסת חציל לאורך ..נמליח מעט את החציל ..מעל נניח כף מהאורז המבושל לכל האורך ...נגלגל ונניח בתבנית צמודים אחד לשני ...אין צורך לסגור את התחתית בקיסם זה נסגר מעצמו בתהליך האפייה .
כעת ניקח קערית קטנה נכניס לתוכה את השמן זית...פלדלפיה וטאריקי (מי שרוצה יכול להמיר לרוטב אחר שהוא אוהב כגון צ'ילי מתוק...ברבקיו..סצ'ואן וכו) ...נערבב היטב ונבריש את כל הגלילות אם נישאר מהמרינדה לשפוך הכל לתבנית ...כעת נפזר מלח גס בערך כפית...פלפל שחור גרוס ושומשום.
נעטוף בנייר כסף ונחורר כמה חורים בנייר להוצאת אדים.
נאפה בחום עליון חום תחתון ...200 מעלות 10 דקות .
נסיר את הנייר ננמיך חום 150 מעלות לעוד כחצי שעה ...או עד שנועצים סכין בפרגית וננעץ ללא כל התנגדות .
מנה חגיגית מנצחת מבית אילנית בניזרי .
מי שרוצה יכול להכין רק עם פרגיות או רק עם סינטה או אפילו חזה עוף פרוס דק 💞