לןגן

ספיחה

מאת: שרה רבינוביץ, פורסם: 07/01/2021 | 20:02
ספיחה

תקציר המתכון: המתכון לא מכיל ביצים. יש אומרים שברכתם ‘מזונות’, שהרי אחת ההגדרות למאפים הנקראים ‘פת-הבאה-בכיסנים’ שהם ממולאים, וכיוון שהכניסו בתוך הלחם מילוי גבינה או בשר, אין רגילים לקבוע עליו סעודה וברכתו ‘מזונות’ (תניא, ט”ז קסח, כ). ויש אומרים, שרק מיני מאפים שמילאום במיני מתיקה, כסוכר ופרג, נחשבים כ’פת-הבאה-בכיסנים’ שברכתם מזונות. אבל אם המילוי הוא מהמינים שרגילים ללפת בהם את הפת, כדוגמת בשר או גבינה, רגילים לקבוע עליו סעודה, ודין המאפה כדין לחם וברכתו ‘המוציא’ (ריא”ז, של”ה, וכך משמע משו”ע קסח, יז)

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. נכין את המילוי- לטבל את הבשר ולשמור במקרר

  2. עכשיו נכין את הבצק- במיקסר (אפשר גם ביד אבל צריך ללוש הרבה) נשים את כל הרביכים היבשים בקערת המיקסר ולאחר מכן נוסיף את הרכיבים הנוזלים, את המים צריך לשים בהדרגה לפי הצורך. נלוש קצת עם היד ואז במיקסר עם וו לישה במהירות 3 במשך 10 דקות. הבצק צריך להיות מאוד אלסטי.

  3. ניתן לבצק לתפוח בקערה במשך 30-40 דקות עד שיכפיל את עצמו ( לסגור עם נייר נצמד )

  4. נחלק ל20 כדורים שוים ולתת לזה לתפוח לעוד 30 דקות (לשים מגבת מעל)

  5. ניקח את הכדורים שלנו ובעדינות בעזרת האצבעות נפתח את המרכז של הכדור שלנו כך שבמרכז התחתית תיהיה דקה ומסביב תיהיה מסגרת יחסית עבה.

  6. נחמם תנור ל280 מעלות .

  7. נשים את המילוי הבשר שהכנו מראש במרכז הבצק וניתן לזה לתפוח לעוד 20 דקות. חשוב מאוד לתת לזה לתפוח עכשיו!!

  8. נכניס לתנור לבערך 10 דקות. עד שיהיה מוכן.

  9. בתאבון!