תקציר המתכון: חביתת תרד, שהמצאתי בהשראת האנימציה ההיא מהילדות שלי, מכונה בפי ילדי המשפחה שלי חביתת פופאי. יו, עוד לא שכחו את פופאי? אה, זה חריף אש. אז מי שמפחד להישרף, שישים רק רבע שאטה לכל ביצה. או אפילו פחות.
קטגוריה: ארוחות בוקר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
להרתיח את השמן ולטגן במהירות את הבצל, השום והשאטה. לערבב כל הזמן עם כף עץ. לסדר אותם במחבת באופן מפוזר ושווה. הכל על אש מאד גדולה ומהר-מהר.
לשבור את הביצים ולטרוף אותן מחוץ למחבת, להוסיף אותן כך שכל מה שפיזרנו במחבת יישאר מפוזר.
להוסיף את התרד, הפלפל השחור, הזיתים והעגבניה בפיזור שווה על כל החביתה.
לפי החוש, כששולי החביתה משנים צבע - באותו רגע להפוך את החביתה, לתת לה להיטגן עוד דקה ולהוציא אותה ישר לצלחת בהיפוך פעם שניה - ישר לצלחת.
טוב לארוחת בוקר, אבל לא רק. אז... - לקפל את החביתה לשניים ולהוסיף לידה מה שבא. מומלץ - סלט ירקות כלשהו, גבינה כלשהי (או גבינות...), פרוסה אחת או שתיים של לחם כוסמין מלא, ויש בהחלט מצב למשהו דגי כמו סרדינים או טונה או דג מעושן וכו'. על הכל אפשר למזוג כמה רוטב סויה שמתחשק. לא להגזים, שלא יהיה מלוח מדי. ולמי שלא שומר כשרות, פירות ים גם כן מתאימים כאן. לגבי הסימון פרווה, זה לגבי החביתה. הארוחה יכולה לכלול כלמיני... :)
הולך עם זה משהו חם. חלק מהמשקאות שלי פה בספר, בקטגוריה משקאות. ואם לכם יש משהו שלכם אז יאללה, תביאו לכאן. יהיה שמח :)
בתאבון. בוקר טוב, יום טוב, בהצלחה בכל המשימות... אה, אפשר לנדוד עם כל דבר לכל זמן ביממה, פשוט אני אכלתי כזאת ארוחת בוקר מפוארת לפני כמה ימים - אז למה לא לשתף את כולם בשמחה שלי? באמת, המטבח הוא המקום הכי הכי הכי טוב!