לןגן

עוף עם אורז בתנור

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/01/2021 | 17:34
עוף עם אורז בתנור

תקציר המתכון: השילוב בין העוף הירקות והאורז בתנור נותן ארוחה טעימה ביותר פצצת טעם שלמה

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חותכים את העוף ומבשלים במים עד שמוכן.

  2. משרים אורז בקערה עם מים ומלח למשך שעה.

  3. קוצצים את הבצל קולפים את הגזרים ומגרדים. קולפים את העגבניות וחותכים לריבועים קטנים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל מוסיפים את הגזר המגורד מטגנים כמה דקות עד שהגזר משנה את צבעו לצבע צהוב בהיר,

  4. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן מוסיפים את הגמבה חתוכה לקוביות מטגנים מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן מסננים את האורז ומוסיפים לתערובת הבצל הגזר והעגבניות והגמבה ממשיכים לבשל עוד כמה דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה כל הזמן מערבבים.

  5. שופכים את האורז לסיר רחב מיישרים ומסדרים את עוף בצורת מעגל, שמים פרוסת עגבניה באמצע וחצאי עגבניות בין העוף. ממליחים במלח על העגבניות והעוף מוסיפים את מרק העוף מעל העוף והאורז מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות.

  6. מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה אוכלים ונהנים.