לןגן

לוקוס על האש.

מאת: אורנה לביא, פורסם: 07/01/2021 | 14:37

תקציר המתכון: פעם בכמה זמן מתחשק לנו פיקניק. מחכים למזג האוויר המתאים (לא להקשיב לחזאי. ללקק אצבע, להרים אותה באוויר ולהרגיש את התחזית). אז הנה כאן מלך הפיקניקים. לוקוס על האש.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. המלך של הדגים הוא לוקוס. על האש הוא מלך המלכים. יחד אתו בא סלט ירקות קר, שמכינים בבית ומביאים בצידנית, וגם חומוס, טחינה, סלט חצילים על האש (בלי מיונז) ופיתות חמות על האש - וגם סטייל ל"ג בעומר - תפוחי אדמה ובצל (בתוך הגחלים ולא מעליהם). מנה אחרונה הכי טובה זה סלט פירות או פירות שלמים. זה הולך עם ערק, אבל למי שלא שותה אלכוהול יש מצב למיץ פירות כלשהו, מה שבא. ובסוף חשוב לשתות קפה שחור וחם עם חוויאג' ועם המנה האחרונה. אז שאר המתכונים נמצאים בקטגוריות שונות בשטח. עכשיו יבוא המתכון הפשוט אבל הרגיש למלך הדגים - הלוקוס. בבקשה לא לפספס - דרוש רקע מוסיקלי מתאים. זה כבר עניין של טעם... :)

  2. להכין את הדגים מראש - לקסקס אותם, לפתוח להם את הבטן ולעשות להם קצת חתכים אלכסוניים מהצדדים.

  3. למרוח להם גם בצדדים וגם בתוך הבטן את השמן זית. לפזר במריחה נדיבה עם הידיים, בלי בושה, את התבלינים. להחזיר את הדג לצידנית. להוציא אותו ממנה בערך רבע שעה לפני ששמים אותו על האש. על המנגל מעל פחמים לוהטות, לנפנף כל הזמן מעליהן. להשגיח עליהן באהבה. עד הרגע הנכון, לפי הרגש.

  4. עכשיו עורכים את השולחן עם המרכיבים שכתבתי למעלה, שותים קצת ערק בשביל לפתוח את הראש לאווירה הנעימה, והנה הוא בא. כל אחד מהחבר'ה מקבל לוקוס ופיתה, ולוקח מאמצע השולחן מה שבא לו. או שאפשר לארגן לכל אחד צלחת אישית עם כמות מכובדת מהכל. ורצוי שיהיו עוד הרבה פיתות באמצע השולחן, למי שרוצה. וכמובן שכל אחד יכול לשים לעצמו כמה ואיזה רוטב שבא לו.

  5. ובסוף - הקפה והפירות... נו, ברור. מה שמתחילים, מתישהו צריכים לגמור, לא?

  6. חבר'ה, בבקשה לא להשאיר את השטח מזוהם. שכולם יעבדו. לעשות נקיון אמיתי, שאי אפשר יהיה לזהות מה היה פה. אה, חוץ מהכתם השחור שישאר על הקרקע. תמיד אומרים שישראל היא ארץ מזוהמת, אנחנו נשנה את זה. נכון? :)