לןגן

מאפה במילוי אגוזים טבול בסירופ מתוק

מאת: אורית לוי, פורסם: 07/01/2021 | 11:08
מאפה במילוי אגוזים טבול בסירופ מתוק

תקציר המתכון: מאפה בטעם של פעם בקלי קלות

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למלית

לסירופ

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות רגיל, לא טורבו.

  2. בקערה ללוש כדקה את כל מרכיבי הבצק לבצק גמיש.

  3. בקערה נוספת לערבב היטב את כל מרכיבי המלית.

  4. על משטח מקומח מעט לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי.

  5. להניח עם כפית מהמלית על כל עיגול ולסגור את הקצוות לחצי עיגול. להדק עם מזלג לקבלת צורה יפה.

  6. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  7. לאפות כ- 25 דקות או עד שמזהיב מעט.

  8. בינתיים להרתיח את כל מרכיבי הסירופ בסיר, להנמיך את האש ולבשל 5 דקות.

  9. להוציא את המאפה ולהכניס לסיר בעודו חם.

  10. לערבב היטב בסירופ בסיר ולהוציא עם כף מחוררת לצלחת הגשה מרופדת בנייר סופג.

  11. ניתן להגיש עם פיסטוקים/אגוזים קצוצים למעלה או לפזר קוקוס.