לןגן

דג פורל מוחמץ

מאת: אורנה לביא, פורסם: 07/01/2021 | 01:14

תקציר המתכון: פורל הוא דג רזה, ארוך ומרקמו ממש מזמין את המתכון הזה. אני נותנת לו טיגון קצרצר, בניגוד למקובל.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לטגן את הדג טיגון קצר מאד בשמן חריע, לאחר הרתיחה שלו. לשים אותו לקירור לא במקרר בצלחת שטוחה או מגש מכוסה בכלי דומה. אחרי שהדג מתקרר לחתוך אותו בגודל סלט גס. לשים אותו במקרר בכלי מכוסה כדי שלא יפיץ את הריח הדגי לכל עבר.

  2. לערבב את כל החומרים של הרוטב ולשים אותם בצנצנת סגורה הרמטית שגם אותה צריך לשים במקרר קרוב לפריזר.

  3. להגשה - לנער את הצנצנת של הרוטב ולהוסיף אותו לדג. להוסיף גם את הפטרוזיליה. לערבב טוב. לטעום, לתקן תיבול אם צריך. אפשר להוסיף עוד רוטב ו-או מיץ לימון.

  4. בתאבון.