לןגן

קיצ'רי - אורז עם עדשים אדומים

מאת: דליה חכימיאן לוי, פורסם: 06/01/2021 | 15:44
קיצ'רי - אורז עם עדשים אדומים

תקציר המתכון: מלא בארומה, טעים , נלווה לתבשיל זה דגים מטוגנים עם סלט, ביצים מטוגנות +חצילים מטוגנים וסלט,יוגורט או שמנת

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנים בסיר גדול את הבצל ועגבניה עם 2 כפות שמן עד לריכוך ,מוסיפים את הפפריקה והכורכום.

  2. מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ,את המים והמלח בוחשים מביאים לרתיחה קלה ,מוסיפים את העדשים , מתקנים טעמים (אם חסר מלח יש להוסיף)

  3. מביאים לרתיחה נוספת עד שהמים נספגים_(כמו בישול אורז לבן) להעביר ללהבה נמוכה ביותר בין המכסה לאורז מניחים נייר סופג. מבשלים אורז רגיל.

  4. ביינתים מטגנים במחבת (1/3 כוס שמן) את השום הפרוס וכשהוא מזהיב מעט (זהירות לא לשרוף) מוסיפים את הכמון וסוגרים את האש .

  5. כשהאורז מוכן שופכים מיד את השמן עם השום מעל האורז ומערבבים.