תקציר המתכון: מלא בארומה, טעים , נלווה לתבשיל זה דגים מטוגנים עם סלט, ביצים מטוגנות +חצילים מטוגנים וסלט,יוגורט או שמנת
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
מטגנים בסיר גדול את הבצל ועגבניה עם 2 כפות שמן עד לריכוך ,מוסיפים את הפפריקה והכורכום.
מוסיפים את האורז השטוף והמסונן ,את המים והמלח בוחשים מביאים לרתיחה קלה ,מוסיפים את העדשים , מתקנים טעמים (אם חסר מלח יש להוסיף)
מביאים לרתיחה נוספת עד שהמים נספגים_(כמו בישול אורז לבן) להעביר ללהבה נמוכה ביותר בין המכסה לאורז מניחים נייר סופג. מבשלים אורז רגיל.
ביינתים מטגנים במחבת (1/3 כוס שמן) את השום הפרוס וכשהוא מזהיב מעט (זהירות לא לשרוף) מוסיפים את הכמון וסוגרים את האש .
כשהאורז מוכן שופכים מיד את השמן עם השום מעל האורז ומערבבים.