לןגן

חלות

מאת: הודיה א, פורסם: 04/01/2021 | 17:14

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את המלח עם הקמח

  2. ואח"כ את הסוכר עם השמרים

  3. מוסיפים 6 כוסות מים חמימים

  4. מוסיפים חצי כוס שמן ולשה טוב טוב

  5. אח"כ מוסיפה עוד חצי כוס שמן ולשה טוב טוב

  6. נותנת לו רבע שעה מנוחה ולשה שוב

  7. נותנת לו שעה-שעה וחצי מנוחה

  8. מחלקים את הבצק לכדורים וכל כדור משמנים ושמים על משטח משומן שיתפח

  9. לוקחים כדור מותחים אותו לריבוע ומגלגלים אותו

  10. עושים לו צורה איך שרוצים חלה/לחמניה

  11. מניחים בתבנית ונותנים לו שוב לתפוח

  12. לפני שמכניסים לתנור מורחים בביצה מעורבבת בכף מים ומפזרים שומשום/פרג..

  13. מכניסה לתנור חם 180 מעלות עד שמקבל צבע יפה

  14. כשהלחמניות יוצאות מהתנור שמים עליהם מגבת רטובה וסחוטה היטב ל2-3 דק'