לןגן

פירות ים מעורבים בלווי דג כלשהו בסגנון סיני

מאת: אורנה לביא, פורסם: 04/01/2021 | 05:05

תקציר המתכון: יסלחו לי כל שומרי הכשרות, אבל אני לא שומרת. הנה אני משתפת מתכון לא כשר, מי שלא שומר כשרות יכול לנסות אותו. יכול גם ללכת בתור חלק מארוחה טובה, לצד אורז וסלט ירקות, עם יין טוב. בארוחה כזאת - מנה ראשונה צריכה להיות קלילה מאד, מנה אחרונה צריכה להיות מתוקה. זה בסגנון סיני-ישראלי. הסינים האמיתיים לא מערבבים דברים, אבל הישראלים כן.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: לא כשר, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אחרי שהכנו את כל החומרים והכלים,

  2. להרתיח את שמן החריע במחבת כבד. או בווק.

  3. לטגן את הגזר, הבצל והשום עד שהבצל שקוף.

  4. להוסיף ולטגן את הרצועות של הדג.

  5. כשהדג חצי מוכן (אחרי זמן קצר, תלוי בסוג הדג) להוסיף את פירות הים.

  6. להמשיך לטגן הכל על אש גבוהה כל הזמן. תוך ערבוב מתמיד בכף עץ.

  7. לסדר בצלחות, לפזר בכל אחת מהן מלמעלה - עלים של עירית, וגם שמיר קצוץ דק מאד.

  8. לערבב את כל חומרי הרוטב ולאפשר לכל סועד למזוג על המנה שלו כמה רוטב שהוא רוצה.

  9. להגיש חם עם פרוסות צנונית מפוזרות על התבשיל מלמעלה, חצי לימון צהוב בגודל בינוני לצידו, לצד סלט ירקות קר ואורז (רצוי במתכון לא מטוגן). רצוי עם יין לבן יבש. המלצות ההגשה הן רק המלצות שלי... :)