תקציר המתכון: בדיוק כמו בשוק מחנה יהודה קריספי ומתפצפץ מבחוץ ורך מבפנים👌
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
בקערת המיקסר לערבב קמח,שמרים, סוכר לאיחוד, להוסיף את המים בהדרגה , השמן והמלח.
ללוש את הבצק כ 10 דקות במהירות בינונית גבוהה.
לשמן את הבצק מלמעלה ולהתפיח כ שעה וחצי במקום חמים. להוציא את הבצק ולחלק אותו ל 12 כדורים .
לכסות את הכדורים למנוחה 10 דקות. כל כדור לעשות חור לסובב ולמתוח לצורת אליפסה.
או לרדד, לגלגל לרצועה אחת גדולה ולסגור בקצוות. (החור של הבייגל צריך להיות גדול יחסית )
לטבול את הבצק במים ואח"כ להעביר לקערת השומשום ולצפות היטב* מכל הצדדים.
להניח על נייר אפייה משומן לכסות אותם ולהתפיח עוד כ 30 דקות לפני הכניסה לתנור. בזמן הזה לחמם תנור טוב טוב על 220 מעלות טורבו. להכניס את הבייגל מסילה 2 מלמטה ולאפות עד הזהבה בין 15-18 דקות .
אם רואים שצריך עוד קצת להזהיב לקראת הסוף להרים את התבנית למסילה עליונה .
כאשר הבייגל יוצאים חמים מהתנור למרוח עליהם מיד שמן זית . לתוצאה קריספית ומתפצפצת ❤