לןגן

בייגלה ירושלמי סיון אוחיון אברגיל

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 03/01/2021 | 11:23
בייגלה ירושלמי סיון אוחיון אברגיל

תקציר המתכון: בדיוק כמו בשוק מחנה יהודה קריספי ומתפצפץ מבחוץ ורך מבפנים👌

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר לערבב קמח,שמרים, סוכר לאיחוד, להוסיף את המים בהדרגה , השמן והמלח.

  2. ללוש את הבצק כ 10 דקות במהירות בינונית גבוהה.

  3. לשמן את הבצק  מלמעלה ולהתפיח כ שעה וחצי במקום חמים.  להוציא את הבצק ולחלק אותו ל 12 כדורים .

  4. לכסות את הכדורים למנוחה 10 דקות. כל כדור לעשות חור לסובב ולמתוח לצורת אליפסה.

  5. או לרדד, לגלגל לרצועה אחת גדולה ולסגור בקצוות. (החור של הבייגל צריך להיות גדול יחסית )

  6. לטבול את הבצק במים ואח"כ להעביר לקערת השומשום ולצפות היטב* מכל הצדדים.

  7. להניח על נייר אפייה משומן  לכסות אותם ולהתפיח עוד כ 30 דקות לפני הכניסה לתנור. בזמן הזה לחמם תנור טוב טוב על 220 מעלות טורבו. להכניס את הבייגל מסילה 2 מלמטה ולאפות עד הזהבה בין 15-18 דקות .

  8. אם רואים שצריך עוד קצת להזהיב לקראת הסוף להרים את התבנית למסילה עליונה .

  9. כאשר הבייגל יוצאים חמים מהתנור למרוח עליהם מיד שמן זית . לתוצאה קריספית ומתפצפצת ❤