לןגן

עוגיות מעמול נחטפות של בונז'ור

מאת: לאה מאיר, פורסם: 01/01/2021 | 06:19
עוגיות מעמול נחטפות של בונז'ור

תקציר המתכון: עוגיות מעמול מפנקות, ממכרות, מענגות עם המון אהבה, וכן אפשר גם פרווה.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק המעמול

למלית התמרים

אופן הכנה

  1. הכנת בצק המעמול...

  2. שמים לתוך מעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח ומערבבים

  3. מוסיפים את החמאה או הנטורינה, שמן ומעבדים עד לקבלת בצק פירורי

  4. מוסיפים את תמצית הוניל, מי זהר וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד חלק ורך

  5. מעבירים למקרר לקירור של כמה שעות, עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה, ממליצה לעשות את הבצק יום לפני ולהעביר למקרר ללילה שלם

  6. הכנת מלית התמרים...

  7. שמים בקערה את כל מרכיבי המלית, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

  8. הכנת המעמול...

  9. בעזרת ידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל-25-30 כדורים, משטחים כל כדור בצק בעזרת כף היד, ממלאים במלית, סוגרים את הבצק מעל ומגלגלים לכדור (ממליצה בימים חמים מאוד במידה והבצק רך מאוד בשלב זה, כדאי להעביר את הכדורים הממולאים לקירור של חצי שעה להתייצבות לפני שמעטרים אותן)

  10. מעטרים את העוגיות בעזרת מזלג, או בעזרת צובטן למעמול, או בעזרת שבלונה למעמול (ראו תמונה), אני השתמשתי בשבלונה למעמול גם חוסך המון זמן וגם העוגיות יותר יפות, לשיקולכם

  11. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים לקירור או להקפאה לשעה, שעתיים לפני האפייה

  12. לאחר שעה, שעתיים בקירור או בהקפאה מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות, מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות

  13. מאבקים מיד בנדיבות באבקת סוכר ומקררים היטב

  14. שומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע

  15. טיפ...

  16. כאמור, אפשר בלי לאבק באבקת סוכר את עוגיות המעמול הם טעימות גם בלי אבקת סוכר

  17. זהו מוכן! כדאי נסו, ממליצה על המתכון של מאפיית בונז'ור, ניסיתי המון מתכונים של עוגיות מעמול אבל זה עולה על כולם

  18. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה