לןגן

עוגיות מלוחות

מאת: אורנה לביא, פורסם: 30/12/2020 | 00:43

תקציר המתכון: העוגיות של בוריס. בחור טוב, שצריך לפתוח בית קפה במקום העבודות השחורות שהוא תקוע איתן. אז הנה עוגיות שלו. טובות לארוחת בוקר עם הקפה והעיתון. אני נהנית מהן גם עם בירה טובה בערב.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את הקמח והתבלינים, חוץ מהשומשום וחלק מהזעתר.

  2. מוסיפים ביצה מס' 1 ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. מוסיפים חלב פרות או חלב קוקוס - מה שרוצים. בערך ככמות הביצה, אולי קצת יותר או קצת פחות.

  4. מייצרים עוגיות בצורה ובגודל שמתחשק.

  5. מרתיחים קצת שמן חריע ומטגנים את העוגיות משני הצדדים במחבת טפלון מכוסה, על אש קטנה, עד שהן תופסות צבע טוב.

  6. בעזרת מכחול טבחים מורחים עליהן ביצה ומפזרים שומשום וזעתר.

  7. לשמור בארון. אפשר לשמור להרבה זמן - בצנצנת סגורה טוב.