לןגן

לחמניות הבית

מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 27/12/2020 | 10:06
לחמניות הבית

תקציר המתכון: רכות וטעימות כמו במאפייה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקישוט

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר לשים תחילה את השמרים וכף סוכר ומעט מים לערבב עד להמסה של השמרים ולהמתין 10 דקות-רבע שעה שהשמרים תוססים

  2. ואז להוסיף את הקמח,הגלוטן,הסוכר,ושאר המים בהדרגה

  3. כשהבצק מתגבש להוסיף כף מלח ואת הקורנפלור וללוש 7 דקות

  4. לאחר מכן להוסיף את השמן בהדרגה עד שהוא נטמע בבצק

  5. כשהבצק אחיד במרקם רך וחלק לכסות את הקערה בניילון ולתת תפיחה עד להכפלת הנפח,הזמנים משתנים תלוי במזג האויר ולכן אני לא רושמת זמן

  6. מוציאים את הבצק למשטח עבודה קורצים חתיכות במשקל 100 גר מכדררים לעיגולים ונותנים מנוחה של רבע שעה ואז פותחים כל כדור עם מערוך לאורך-כמו בסרטון ומגלגלים ללחמניה ומהדקים בצדדים מניחים בתבנית,מברישים כל לחמניה בנטורינה והחלבון ואז טובלים בתערובת הזרעים ומניחים בתבנית להתפחה עד להכפלת הנפח אופים בחום 190 עד להשחמה

  7. בהצלחה חופית אלמקייס