לןגן

פרגיות כרובית וחומוס

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 24/12/2020 | 16:46
פרגיות כרובית וחומוס

תקציר המתכון: בזיגוג דבש ולתנור לשיזוף

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים למרנידה פרגיות

אופן הכנה

  1. ראשית את חומרי המרנידה נערבב בפרגיות ונכניס למקרר להתייצבות .

  2. בינתיים נרתיח את החומוס עם מעט כורכום עד שיתרכך ניתן להמיר לחומוס שימורים/ קפוא ללא צורך ברתיחה.

  3. את פירחי הכרובית נרתיח על הגז עם מים..מעט כורכום..כפית חומץ ומעט מלח...5 דקות רתיחה ולסנן.

  4. להכנת הרוטב :

  5. לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה...להוסיף את השום והכורכום ולערבב...נוסיף את החומוס את הפרגיות המתובלות ואת הכרובית את המים נוסיף מהצד על מנת לשמור על התיבול של הפרגיות ושאר התבלינים למעט הדבש.

  6. נבשל על הגז להבה נמוכה 40 דקות !

  7. נחמם תנור ל 200 מעלות ...נזגג כפית דבש על הפרגיות ונכניס לתנור ללא מכסה ל 10 דקות לשיזוף .

  8. מי שרוצה ניתן להוסיף גם קוביות תפוחי אדמה .

  9. בהצלחה אילנית בניזרי 💞