לןגן

דג סול אפוי עם ירקות

מאת: אורנה לביא, פורסם: 24/12/2020 | 03:16

תקציר המתכון: בחורף לא מבשלים בשטח, והמנגל מאוחסן ומחכה לאביב ולקיץ. בסתיו עוד אפשר לצלות עליו, אבל עכשיו חורף. אז הנה כאן מתכון חורפי של סול אפוי עם ירקות. משוחחים איתו והוא מעלה ריחות מהממים.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשמן את רצפת התבנית עם שמן השומשום בעזרת מכחול טבחים.

  2. לפזר עליו באופן שווה את האורז הלבן והשחור, את המאש והשעועית. לפזר עליהם את התבלינים שהשתמשו בהם לתיבול הדגים.

  3. לסדר את הדגים בתבנית כשהם מופשרים אבל עוד קרים.

  4. לפזר מלמעלה את העגבניות היבשות.

  5. להתיז מלמעלה עוד צ'ילי יבש ושמן שומשום.

  6. לאפות בחום בינוני, חצי שעה. לבדוק עם קיסם את המצב ולהחליט אם להמשיך לאפות עוד קצת.

  7. הגשה - האורז הלבן והשחור והמאש בצלחת, הדג עליהם, ועל הכל - קצת רוטב סויה. לקרוע את הכרוב הסיני לחתיכות גדולות ולפזר מלמעלה.

  8. כל סועד מקבל עם הדג גם חצי לימון צהוב בגודל בינוני.

  9. הולך טוב עם כוס ערק או יין לבן ומוסיקה יוונית או ערבית ברקע. לאכול טרי. לא שווה לשמור במקרר ולחמם.