תקציר המתכון: הנה מתכון רומנטי וגם לא שגרתי למנה האחרונה בארוחת יומולדת. כיכב בשנה שעברה ביומולדת של גיסתי. הבן שלה ושל אחי אימץ אותו ועושה על זה חגיגות. פשטידת בצל. יש כל מיני אפשרויות להכין אותה, אני מעדיפה את האפיה באובן טוסט.
קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
להוסיף את המרכיבים לקערת הערבוב לפי הסדר הרשום למעלה, עד השמן. לערבב טוב, עד ליצירת בצק נוח ללישה, קצת נוזלי.
להרתיח את השמן ומיד כשהוא רותח - להנמיך את האש לחום בינוני ולהוסיף את התערובת שבקערת הערבוב. לכסות את המחבת. כל כמה דקות לבוא, לבדוק עם כף עץ שטוחה אם הפשטידה התחילה להתקשות. רק התחילה, עוד קצת נוזלית.
ברגע הנכון לפזר עליה מלמעלה את הגזר ושאר העשבים - אותם עשבי תיבול שכבר השתמשנו בהם, אבל לקרוע אותם בידיים ולא לרסק אותם. חצי מהכמות של הגזר והעשבים.
להעביר את תוכן המחבת לתבנית של האובן טוסט, לפזר מלמעלה את עשבי התיבול והגזר - מה שנשאר, ולהכניס אותה בגובה אמצע החלל של האובן טוסט. לאפות בחום בינוני. זה משתנה מבחינת הזמן, לפי גודל האובן-טוסט. מדי פעם לתקוע קיסם ולבדוק אם הפשטידה מוכנה.
בהגשה - כל אחד מוזג לעצמו כמה רוטב סויה שהוא רוצה.