לןגן

פרגיות ממולאות בבשר מס' 5 טחון/סיון אוחיון

מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 17/12/2020 | 17:00
פרגיות ממולאות בבשר מס' 5 טחון/סיון אוחיון

תקציר המתכון: תבשיל חגיגי במילוי מיוחד וטעים שלא רואים כל יום.. שימלא לכם את הבית בניחוחות מטריפים ויעיף לכם את בלוטות הטעם גבוה גבוה⬆️💥💥

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

למילוי

אופן הכנה

  1. ראשית יש להרתיח את נתח הצלי מס 5(עם מים, כמה עלי דפנה, פלפל אנגלי, ענף סלרי חצוי ל 2 ובצל אחד חתוך ל 4) . בסיר לחץ כשעה או בסיר רגיל עד שסכין הננעצת בו יוצאת חלק.

  2. לקרר ולטחון במטחנת בשר.

  3. להוסיף לאחר הטחינה: קורט מלח, קורט פלפל ומעט ראסאלחנות. להוסיף 3-4 כפות מציר הבשר (המים שהרתחנו בהם את הנתח) ולערבב ולהניח בצד.

  4. טיפ: למילוי צריך בערך 1/2 קילו.. אם נשאר מהנתח תקפיאו עטוף בנייר כסף, ותמיד אפשר להוציא לפרוס ולהכין צלי עם רוטב שאתם אוהבים..

  5. sivan ohayon abergil

  6. הכנת המילוי: לטגן את הבצל עד הזהבה קלה, להוסיף את שאר המצרכים ולתבל ב: (ראו כמויות מדויקות בסרטון) כף מרק עוף, קורט מלח, כפית קינמון,בערך כפית כורכום, פלפל לבן+ מעט שחור,

  7. 2 שיני שום כתושות וקורט ראס אל חנות. לערבב ולהוסיף את הבשר בסוף. לקרר מעט את המילוי, ולמלא בפרגיות לגלגל ולהניח על הצד של ה"תפר" של הגלגול.אחד ליד השני

  8. להכנת הרוטב בסיר: לטגן 2 בצלים גדולים חתוכים גס יחד עם כף סוכר חום בהיר, להוסיף פטריות שמפניון שלמות+ חתוכות( לא חובה פטריות, אפשר גם בלי) ,להוסיף לטיגון: גמבה אדומה חתוכה לקוביות, חופן פטרוזיליה קצוצה,לתבל בכפית כורכום, כפית קינמון,מעט מלח, מעט פלפל לבן,קורט פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט, מעט ראס אל חנות.לערבב הכל ולהניח את הפרגיות על הצד שהגלגול כלפי מטה, לקחת כוס מים רותחים מעורבבת עם 4-5 חוטי זעפרן וכף מרק עוף ולהוסיף לסיר מהצד. להוסיף עוד מים רותחים עד גובה הפרגיות, לבשל בלהבה בינונית נמוכה,בערך 30-40 דקות ,מידי פעם להרטיב עם כף מהרוטב..  לאחר מכן לזלף כף וחצי סילאן מעל הפרגיות ולהכניס לתנור 180-190 מעלות עם המכסה עד להצטמצמות הרוטב ושהפרגיות רכות מאוד.

  9. מתכון מושלםםם וההשקעה שווה כל ביס❤ בהצלחה סיון אוחיון אברגיל