לןגן

צלי בקר בריבת בצל

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 17/12/2020 | 10:41
צלי בקר בריבת בצל

תקציר המתכון: בניחוח קינמון

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. טיפול בבשר :

  2. את הנתח של הבשר נלטף בשמן זית ונצרוב בסיר כדקה מכל צד ..נוסיף עלי דפנה...בצל שלם ..גבעול כרפס עם עלים...גזר קלוף...גרגירי פלפל אנגלי ..רבע כפית כורכום ונכסה במים עד לכיסוי הבשר.. נרתיח על הגז כשעה וחצי או בסיר לחץ 45 דקות ...נסנן את הנוזלים ברשת צפופה ונשמור את ציר הבשר דהיינו מיי הבישול .את הבשר נקרר לילה במקרר ונפרוס פרוסות לא עבות מידיי.

  3. במידה והבשר שלכם פרוס מראש לבשל יחד עם הרוטב של התבשיל בישול ארוך יותר עד לריכוך הבשר .כשעתיים.

  4. נעבור להכנת הרוטב :

  5. ברבע כוס שמן נטגן את הבצלים לאט לאט עד שיזהיבו מעט ...נוסיף את הכורכום הקינמון והאגוז מוסקט נערבב עם הבצל לפתיחת תבלינים.בשלב זה ניתן להוסיף חצי כוס צימוקים ..נניח את פרוסות הבשר ...נוסיף את האבקת ציר בשר מהול במים רותחים או ציר בשר חם..ועוד כוס וחצי מציר הבשר.

  6. נוסיף פלפל שחור גרוס.. פלפל אנגלי..ומקלות קינמון למי שאין לא חובה ! נטעם אם חסר מלח נוסיף לפי הטעם.

  7. נבשל להבה בינונית לשעה וחצי

  8. תבשיל מעלף את החושים !

  9. מי שאינו אוהב קינמון יכול להמיר לכפית כמון בתבשיל יוצא אגדה ! בהצלחה אילנית בניזרי 💞