לןגן

חלות

מאת: זימרת זגורי, פורסם: 17/12/2020 | 01:16
חלות

תקציר המתכון: מתכון מצוין וטעים! קיבלתי עליו המון תגובות טובות🤗 מומלץ ממש! בהצלחה!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים מים בקערה להוסיף את השמרים התבלינים והסוכר ולערבב עם המים

  2. להוסיף את הקמח ואת המלח יחד ולערבב כך שהמלח לא ייגע ישירות בשמרים.

  3. ללוש לקבלת מרקם בצקי ולהוסיף את השמן.

  4. להמשיך בלישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

  5. להתפיח עד שהבצק מכפיל את עצמו במשך בערך שעה, מומלץ לבדוק לפני שעוברת השעה.(טיפ לזירוז ההתפחה: לטמון קופסת גפרורים מצופ בניילון במעמקי הבצק).

  6. לאחר שהבצק תופח לקלוע חלות ולהתפיח אותם במקום סגור/ לצפות בניילון.

  7. כאשר החלות תופחות לערבב ביצה עם מעט שמן ולמרוח בעדינות על החלות

  8. לחמם מראש תנור ל- 180° ולאפות את החלות עד שהחלות משחימות מעט.

  9. בתיאבוןן!