לןגן

המקלובה של אלה

מאת: אלה איפרגן, פורסם: 15/12/2020 | 09:09
המקלובה של אלה

תקציר המתכון: שבא לך על תבשיל שיש בו הכל מהכל ❣️

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

תבלינים

אופן הכנה

  1. שלב ראשון : נתחיל בזה שנשרה את הכרובית. בסיר עם מים חמים ( בשביל שלא נחכה ושתהיה מוכנה בזמן שנסיים לטגן את שאר הדברים.

  2. לחתוך חציל לרצועות ארוכות לטגן קלות להניח בצד.

  3. לקלף את התפוח אדמה הבטטה לחתוך לעיגולים לטגן גם אותם .

  4. את הבצל והגזר לגרד ולטגן ביחד לשים אותם בצלחת נפרדת .

  5. שהכרובית מסיימת את תהליך ההשריה יש לטגן גם אותה .

  6. בקערה נפרדת לשים שתי כוסות מים רחוצים ולהוסיף לקערה את הבצל והגזר לערבב.

  7. ניקח סיר רחב נשמן אותו נשים נייר אפיה בתחתית הסיר וגם בצדדי הסיר ונתחיל בהרכבת המקלובה .

  8. בצדדי הסיר לשים את החצילים הפרוסים שלנו במרחבים לא גדולים ולא קטנים .

  9. בתחתית הסיר נשים תחילה את התפוח אדמה נשים רבע מכמות האורז שלנו(המעורבב כן) לאחר מכן על זה נעשה שכבה של בטטה שכבה של כרובית ומעל זה נשים את הצלעות שלנו לאחר מכן את שאר קערת האורז שנשארה לנו לשפוך מעל הכל .

  10. אחרי שסיימנו סוגרים את השכבות שלנו בחצילים שבצדי הסיר( בתמונה אפרט הכל למי שלא הבינה)

  11. שמים תבלינים ( כף וחצי מלח, פלפל שחור חצי כפית, 2 כפות פפריקה מתוקה, כף כמון חצי כפית כורכום מעל הכל לשים סילאן ודבש לפי העין! ( לאהובי בהרט אפשר להוסיף קורט בהרט) לשים מעל הסיר מים חמים עד למעל החצילים .

  12. שעה על הגז על הכי נמוך, בודקים שלא חסר נוזלים כמובן מכניסים לתנור לעוד שלוש שעות ( אני שמתי כל הלילה על 130 מעלות) . בודקים כל הזמן שיש נוזלים .

  13. לאחר 3 שעות תנור על 170 מעלות מוציאים בעדינות הופכים את הסיר על תבנית וזהו אפשר לאכול 😋 בתאבון