לןגן

הסחוג שלי

מאת: מוטי ש, פורסם: 15/12/2020 | 04:21

תקציר המתכון: על השולחן לצד מנות ראשונות ,עיקריות, עם לחם ,פיתות, או אפילו סתם כך עם כפית אם את(ה) אוהב(ת) חריף פיקנטי לשפר טעם ,לחדד את החיך, לפלפל את האוכל ואת החיים, וגם אומרים עליו שהוא מרזה!🙂🙂. אז כדאי לנסות, לא ?😊

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנה מוקדמת_ חיבשו כפפות חד פעמיות על ידיכם לפני עבודה עם הפלפלים,. לקטום את ראשי הפלפלים בעזרת סכין חדה לתצותם לאורכם לנקותם ביד מהזרעונים , לחתוך את הפלפלים למקטעים קטנים, להשרות בקערה בכיור במים קרים כ10דקות.

  2. לנקותם בתוך הכיור במים את עודפי הגרגרים _זרעונים, להעבירם מהמים למסננת להגרת עודפי המים

  3. לחתוך את עלי הפטרוזיליה והכוסברה חיתוך גס, להעבירם למעבד מזון (מג'ימיקס) ולקצץ מעט ( טחינה בפולסים) להעביר את הירק הקצוץ לקערה

  4. את הפלפלים החתוכים, האדום והירוק להעביר למעבד ולהתחיל לטחון אותם במהלך הקיצוץ טחינה יש להוסיף את הירק הקצוץ (פטרוזיליה,כוסברה )לסיר המעבד מגימקס ולטחון לקצץ יחד להוסיף את השום הכתוש (או שיני השום הקלופות) ולהמשיך לטחון (--- יש להפעיל את המעבד טחינה בפולסים ולא בפעולה רציפה לאחר דקותיים לערך .............

  5. לעצור את פעולת המעבד ולהוסיף לסיר כמון, קינמון, ציפורן,,מלח פלפל שחור,כורכום סוכר חום, פלפלוני שאטה( פלפל צ'ילי חריף) גרוסים כשתי כפיות (לא הכרחי) גרידת לימון להמשיך להפעיל פולסים לטחינת כל התערובת, תוך כדי הוספת מיץ הלימון, הגרת שמן זית בזרם איטי לתוך סיר המעבד במהלך הטחינה, יש לשים לב לא לטחון יתר על המידה , כדי שלא נקבל ממרח דק נוזלי

  6. להעביר את תערובת הסחוג למסננת למשך כ2 דקות, להגרת נוזלים,,לטעום ולהוסיף טעם במידת הנדרש, לטעום ולהוסיף מלח ותבלינים אם נדרש

  7. להעביר , למזוג את הסחוג לכלים (קעריות או צנצנות קטנות). לכסות במעט שמן זית את הסחוג בקערית, ולכסות במכסה, להכניס לקירור לפחות 12 שעות לפני אכילה, או להכניס להקפאה, נשמר בקירור במשך כשלושה שבועות בהקפאה נשמר כחודשים : הערה,: הסחוג הזה מוגדר החריף מתון, במידה ומעדיפים חריפות מודגשת יותר, ניתן להגדיל את כמות פלפלוני השאטה הגרוס שמוסיפים לסחוג, או לחילופין להקטין את כמות הכוסברה פטרוזיליה