לןגן

לביבות תפוחי אדמה קלאסיות לא רק בחנוכה של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/12/2020 | 12:01
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות לא רק בחנוכה של סבתא לאה

תקציר המתכון: לביבות קלאסיות, טעימות, נחטפות, שאוכלים אצלי כל השנה ולא רק בחנוכה.

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה על הצד הגס, סוחטים היטב היטב את הנוזלים של תפוחי האדמה ומעבירים לקערה גדולה, ממליצה לחזור על הפעולה של סחיטת תפוחי האדמה פעמיים, את הבצל כאמור קוצצים דק דק ומוסיפים לקערה.

  2. מוסיפים את הקמח, ביצים, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. מחממים שמן במחבת רחבה, כשהשמן חם מורידים את הלהבה ללהבה בינונית, יוצרים לביבות בעזרת שתי כפות בכל סבב 5 לביבות, מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מגישים מיד לצד שמנת חמוצה וזוללים.

  4. טיפים ...

  5. ממליצה לטגן לביבה אחת, לטעום לשפר טעמים אם צריך ואז להמשיך לטגן את כל תערובת הלביבות.

  6. בהזדמנות זו מאחלת לכולם חג חנוכה שמח מסבתא לאה

  7. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה.