לןגן

סופגניות אשל מושלמות לחנוכה

מאת: לירון שגב, פורסם: 11/12/2020 | 11:52
סופגניות אשל מושלמות לחנוכה

תקציר המתכון: סופגניות ביתיות וטעימותתת אפשר לקשט ולמלא אותן בשוקולד, ואפשר גם להשאיר אותן ריקות, מה שתרצו אבל זה בכל מקרה טעים 😋

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לטיגון

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול ועמוק. כמות השמן שצריך מאוד תלויה בגודל של הסיר. הקפידו שיהיה עומק של לפחות 10 ס״מ שמן

  2. מערבבים עם המטרפה היטב את כל החומרים בקערה גדולה עד שהתערובת נהיית אחידה וחלקה. אם אתם מרגישים שהתערובת מאוד סמיכה אפשר להוסיף רבע כוס חלב ולערבב היטב עם המטרפה.

  3. כדי לבדוק אם השמן מספיק חם, מטפטפים טיפה קטנה של בצק לשמן. אם היא צפה ויש בועות מסביבה אז השמן בטמפרטורה הנכונה.

  4. יוצקים מהבלילה כף גדושה לתוך השמן. מנסים להתקרב לשמן בזהירות ומורידים את הבלילה מהכף במהירות כדי שתיווצר צורת כדור. (אל תדאגו, הבצק מתנפח וזה קורה לבד)

  5. שמים בשמן מספר סופגניות רק עד שפני השמן מלאים ולא יותר. הוספת הרבה סופגניות בבת אחת מקררת את השמן.

  6. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. הן נוטות להתהפך מעצמן, ואם הן לא מתהפכות הופכים אותן אחרי 3 דקות.

  7. שימו לב לטמפרטורת השמן במהלך הטיגון. אם הסופגניות משחימות במהירות, הורידו את גובה הלהבה. תטעמו את הסופגניות הראשונות כדי לבדוק אם הן מוכנות מבפנים.

  8. מניחים את הסופגניות המוכנות על נייר סופג, מפזרים אבקת סוכר מעל, ומגישים מיד.