לןגן

דואנט

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 10/12/2020 | 17:32
דואנט

תקציר המתכון: תאיר לחצה שאכין אז הכנתי 🤣

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לסירופ סוכר

לציפוי

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק :

  2. במיקסר עם וו לישה לערבל את הקמח .. השמרים..הסוכר והסוכר וניל לדקה ..להוסיף את שאר המרכיבים ולערבל 10 דקות !

  3. לשמן ידיים ולאסוף את הבצק לצורת כדור ולהניח בקערה משומנת מעט לכסות בניילון נצמד...הבצק מעט דביק מומלץ להתפיח במקרר לשלוש שעות או לילה שלם במקרר.

  4. מי שרוצה להכין במקום להתפיח בחוץ מכוסה היטב לשעה או עד להכפלת הנפח .

  5. לקמח משטח עבודה לקמח מעט לרדד את הבצק לעלה לא דק דק גובה 2 ס"מ בערך

  6. לקרוץ עיגולים עם חור קטן .

  7. חלקם עשיתי גדולים חלק עשיתי עם קורצן קטן .

  8. למי שאין קורצן ליצור עיגול בכוס ובאמצע בפקק של קולה ..אם נדבק לבצק תקמחו את הקורצן מידי פעם .

  9. לאסוף את שאריות הבצק ושוב לרדד ולקרוץ עיגולים.

  10. לגזור ריבועי נייר אפייה ...נניח אותם על מגבת בערך 20 ריבועים..על כל נייר נניח דונאט

  11. לגבי העיגולים הקטנים שנותרו תתפיחו גם על נייר בנפרד

  12. לכסות עם שקית ניילון רחב להתפיח 45 דקות .

  13. לחמם חצי שמן עמוק להניח את הדונאט יחד עם הנייר האפייה בשמן..נשלוף את הניירות בעזרת מלקחיים ונטגן משני הצדדים להבה בינונית !! (למי שיש מד חום טמפ' של 150 מעלות)

  14. את הכדורים הקטנים אין צורך לטגן בנייר אפייה .

  15. בינתיים נכין סירופ סוכר על הגז בסיר קטן נרתיח את המים הסוכר והתמצית וניל עד להמסה ולצנן לטמפ' החדר.. את הכדורים הקטנים נטבול בסירופ .

  16. את הדונאט תקשטו איך שאתם אוהבים בהצלחה וחג חנוכה שמח אילנית בניזרי ❤