לןגן

עוגיות עבאדי נחטפות טבעוניות על בסיס שמן של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 10/12/2020 | 05:29
עוגיות עבאדי נחטפות טבעוניות על בסיס שמן של סבתא לאה

תקציר המתכון: עוגיות עבאדי טעימות, ממכרות, מפנקות, מושלמות, תמיד מצליחות, מהירות הכנה (5 דקות) גם המתקשים באפייה יצליחו.

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות טורבו

  2. שמים בקערה גדולה את הקמח, שומשום, מלח, שמן, חומץ או מיץ לימון, מים רותחים, ומערבבים היטב בעזרת כף (זהירות חם מאוד) 2-3 דקות עד שהבצק מתקרר מעט, לאחר שהבצק התקרר מעט, עוברים ללוש בידיים עד לקבלת בצק אחיד

  3. לוקחים חתיכה קטנה מהבצק, טועמים את הבצק, כן טועמים אם צריך מוסיפים מלח

  4. שמים בצד את הבצק למנוחה של 10 דקות, לאחר 10 דקות מנוחה של הבצק, יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים לצורת נחש, סוגרים ומהדקים לטבעת בלחיצה בחיבור, ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

  5. מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו, ואופים 35-40 דקות עד להזהבה קלה

  6. מוציאים מהתנור, מקררים ומגישים

  7. טיפ...

  8. ממליצה כדי לקבל עוגיות יפות ושוות בגודלן, השתמשו בכוס אוניברסלית קטנה בגודל 1/8 (ראו תמונה)

  9. זהו מוכן! כדאי נסו, ממליצה בחום, העוגיות פשוט נחטפות ונזללות עוד מהתבנית

  10. בתיאבון אז... כנסו למטבח וספרו איך היה