סלט על בסיס משולב של טכניקות גסטרונומיות שונות
מאת: אורנה לביא, פורסם: 09/12/2020 | 13:18
תקציר המתכון:
שילוב טכניקות גסטרונומיות - על האש (צליה), טיגון בטפלון (כלומר בלי שמן, כי לא טוב להכליל במתכון המכיל ירקות חיים שמן חם), ירקות חיים, רוטב. באופן כללי - לא לקלף כלום חוץ מהבצל והשום.
קטגוריה: סלטים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
* בצק טופו - כדורים קטנים, לגלגל ברוטב לאחר הטיגון
-
* בצל חום קטן - לרסק ולבסס עליו את הרוטב
-
* שום - לרסק ולהוסיף לרוטב
-
* פלפל מתוק - לצלות ולחתוך טבעות
-
* פלפל שאטה - לחתוך טבעות
-
* עגבניות רכות - למעוך ולהוסיף לרוטב
-
* עגבניות קשות - לחתוך לקוביות קטנות
-
* חצילים קטנים - לצלות בשלמותם, לחתוך לפרוסות עבות, לחצות אותן
-
* קישואים קטנים - לצלות, לחתוך לפרוסות בינוניות בעוביין, לחצות אותן
-
* צנוניות - לחצות אותן ולהוסיף אותן לסלט כמו שהן, בלי טיפול נוסף
-
* גזרים קטנים מאד - לטגן אותם ולהוסיף אותם לסלט בשלמותם
-
* עירית יבשה וקצוצה - להוסיף לטיגון עם הגזר
-
* קצת שמן שומשום לטיגונים למיניהם במחבת טפלון
-
* קצת שמן שומשום להוסיף לרוטב
-
* קצת ציר מרק ירקות מרוכז מאד - לרוטב
-
* ביצה - לטגן - לקשקש עם קצת מלח ים
-
* תיבול - פלפל לבן חי, מלח ים, נענע - עלים שלמים מבושלים דקה במים, שיבה חיה קצוצה - להוסיף את כולם לסלט המוכן
אופן הכנה
-
להכין את המרכיבים השונים לפי ההוראות למעלה ולערבב בכף מתכת בקערה עגולה ועמוקה
-
למזוג מלמעלה קצת שמן שומשום ולכסות את הקערה בצלחת. לשמור במקרר לפחות שעה עד לארוחה, עד שבוע. להגיש את הרוטב בנפרד, כל סועד מוסיף לעצמו כמה שבא לו
-
זה סלט קצת כבד, מומלץ להגיש אתו מנה עיקרית לא כבדה ומנה אחרונה קרה ולא שמנה. לא מומלץ לשתות אלכוהול כבד אלא מקסימום בירה, עדיף מיץ פירות או תה צמחים קר כלשהו.