סלט ירוק חריף אש
מאת: אורנה לביא, פורסם: 08/12/2020 | 16:52
תקציר המתכון:
סלט ירוק חריף אש. אש ירוקה שאיננה מדעית-בדיונית וגם איננה ל"ג בעומרית. זה אילתור שלי מהרגע. משהו קל להכנה, אפילו ללא מוכשרים, וגם למי שנורא ממהר.
קטגוריה: סלטים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
* חסה - לשטוף כל עלה בנפרד, לקרוע בידיים בגודל בינוני
-
* כרוב ירוק וכרוב סגול - לחתוך רצועות דקות וארוכות
-
* בצלצלי שלוט מושרים בחומץ ומלח ים - שלמים או חתוכים לחצי, תלוי בגודל שלהם
-
* עגבניות שרי - שלמות או חתוכות לחצי, תלוי בגודל שלהם.
-
* בצל ירוק - העלים חתוכים בגודל העובי של האצבע, הבצלים חתוכים לפרוסות בינוניות
-
* פלפל שאטה או צ'ילי - חתוך לטבעות, כמות לפי הטעם.
-
* מלח ים
-
* לימון ירוק גדול - לקלף, לקצץ קטן מאד את הקליפה, למעוך ולקצץ את ה"בשר"
-
* פטרוזיליה ושמיר - לקצץ בינוני את הגבעולים של הכל, וגם את העלים של השמיר. את העלים של הפטרוזיליה לקרוע מהגבעול בידיים ולהכניס לסלט בשלמותם
-
* שמן זית
אופן הכנה
-
להכניס לקערה עגולה ועמוקה את כל המרכיבים לפי הסדר ולערבב. לבדוק את התיבול ולתקן אם צריך.
-
לכסות את הקערה בניילון נצמד או בצלחת, להכניס למקרר למדף התחתון לשעה לפחות. לערבב, לבדוק שוב את התיבול, לתקן אם צריך ולהגיש מיד.
-
אפשר להגיש גם יום ו-או יומיים יותר מאוחר, אבל ככל שעובר הזמן הסלט מאבד מטעמו ואי אפשר לתקן אותו. גם לא עם מוסיקת רקע וגם לא עם ארוחה הכי הכי על השולחן מסביב. רק טריות כמה שיותר מושחמת מתאימה כאן.