לןגן

פאי ברוקולי מבצק יוגורט

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 08/12/2020 | 09:38
פאי ברוקולי מבצק יוגורט

תקציר המתכון: פאי ברוקולי על בצק יוגורט לארוחת בוקר /ערב מזינה משביעה ובעלת ערך קלורי נמוך, ממש מעדן לחך אפשר להכין עם גבינות שיש בבית

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק:

  2. בקערה מערבבים יחד את הקמח עם שמן הזית מוסיפים את היוגורט והמלח.

  3. בתחילה מתקבל בצק דביק, לאחר לישה נוספת הבצק נוח לעבודה.

  4. משמנים תבנית פאי ומשטחים את הבצק על התחתית והדפנות של התבנית.

  5. מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים את הבצק 15-20 דקות.

  6. הכנת המילוי:

  7. מבשלים את הברוקולי עם מים ומלח עד לריכוך, שוטפים ומפרקים לפרחים.

  8. במחבת מטגנים את השום עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב, מוסיפים את הכרישה הקצוצה וממשיכים לטגן כמה דקות, מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן כ-5 דקות מכבים את הגז.

  9. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים.

  10. בקערה טורפים חלב עם ביצים, מוסיפים את הגבינות ומערבבים מוסיפים את הירקות פלפל שחור ואגוז מוסק מערבבים, משטחים את הבלילה על תבנית הפאי, אופים בערך שעה ב-180 מעלות בתנור עד שמתקבל צבע זהוב והפאי מוכן.