לןגן

מפרום חצילים ברוטב מרינרה איטלקי אמריקאי

מאת: רון חיימוביץ, פורסם: 06/12/2020 | 09:05
מפרום חצילים ברוטב מרינרה איטלקי אמריקאי

תקציר המתכון: מעשה בחזה עוף מעושן שנשאר לו בודד וגלמוד ללא ביקוש. אז קם החזה ואמר תעשה ממני מטעמים חדשים הרי חבל לזרוק אותי ולא לאכול. אז החזה נקצץ וקפץ לו לתוך משחת תבלינים והופ החזה שמח. כי מחזה יבש שעבר עישון נהפך החזה למפרום חצילים ברוטב מרינרה איטלקי אמריקאי וכך שום דבר לא נזרק.

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את החזה עם הירק והתבלינים כולל הסולת ונותנים מנוחה של שעתיים במקרר להתייצבות.

  2. לאחר שעתיים של מנוחה לוקחים כדור קטן של תערובת ושמים אותו בתוך הפרוסת חציל שהכינותם ממקודם.

  3. מקמחים את החציל עם התערובת בפנים ומטגנים עד שהחציל מוזהב משני צדדיו.

  4. לאחר שסיימתם את הטיגונים או במקביל מתחילים להכין את רוטב המרינרה.

  5. לוקחים את כל הירוקים ומטגנים אותם על הלהבה הכי נמוכה במעט שמן זית עד שהם נהפכים להיות מעט מרוככים.

  6. מוסיפים את שיני השום הקצוצות וממשיכים לטגן עד לקבלת ניחוח של שום.

  7. מוסיפים את התבלינים היבשים וממשיכים לטגן למשך 2 דקות לערך.

  8. מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים למשך 4 דקות.

  9. מוסיפים מים רותחים ונותנים לרוטב להתבשל עוד כ-5 דקות.

  10. מוסיפים את החצילים הממולאים לרוטב ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים את האש לאש הכי נמוכה שיש וממשיכים לבשל במשך כ-40 דקות עד שעה.

  11. מומלץ לשבת לאכול כחצי שעה לאחר גמר הבישול עם חלה טובה. שלכם. רון חיימוביץ'