קציצות עוף עם בצלצלי שאלוט ברוטב מטריףףף
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 04/12/2020 | 10:17
תקציר המתכון:
פשוט מעדןןןןן שאתן חייבות להכין לילדים🤩🤩
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
קציצות עוף מעלפות עם בצלצלי שאלוט, ערמונים ופטריות ברוטב אגדי😍😍
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים לקציצות
-
חצי קילו חזה עוף טחון,
-
3 כפות גדושות של פירורי לחם מתובלים
-
1 ביצה
-
1 בצל מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
-
1 תפו"א מגורד וסחוט מנוזלים
-
חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים
-
חופן עלי כרפס קצוצים ללא הגבעולים
-
רבע כפית מלח
-
רבע כפית פלפל שחור גרוס
-
רבע כפית ראס אל חנות
-
רבע כפית פפריקה מתוקה
-
מעט כורכום
-
חצי כפית אבקת סודה
-
לעבד הכל יחד היטב ולהכניס למקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים והתייצבות (אני אוהבת להכין לילה קודם)
-
**6 כפות שמן זית לטיגון הקציצות ( שמים שמן עד לכיסוי של כל התחתית של המחבת)
מצרכים לרוטב
-
2 בצלים סגולים חתוכים לרצועות
-
6-8 בצלצלי שאלוט חתוכים לחצי
-
1 סלסלת פטריות פורטבלו/ שמפניון חתוכות לפרוסות קצת עבות
-
3 שקיות של ערמונים
-
1 כף סילאן
-
חצי כפית מלח
-
חצי כפית פלפל שחור גרוס,
-
רבע כפית פפריקה מתוקה
-
3/4 כפית כורכום
-
קורט ראס אל חנות
-
רבע כפית קינמון
-
1/4 כפית תבלין שנקרא משיה
-
קורט תבלין זינגביל טחון
-
1 כף מרק עוף מהולה בכוס מים רותחים
-
ולהוסיף עוד כוס מים רותחים לתוך הסיר.
אופן הכנת הקציצות
-
מערבבים את כל החומרים של הקציצות ומכניסים למקרר לשעה לפחות לספיגת טעמים.
-
מכינים כדורים מהקציצות עם ידיים משומנות ומועכים אותם טיפה
-
מחממים מחבת טפלון עם 6 כפות שמן זית ומטגנים את הקציצות על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים ומניחים מעל נייר סופג.
אופן הכנת הרוטב
-
שמים 6 כפות שמן קנולה בסיר סוטא'ז ,מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והערמונים ומערבבים.
-
מוסיפים את הסילאן מערבבים ומטגנים עוד דקה.
-
מוסיפים מלח ,פלפל, כורכום, פפריקה ושאר התבלינים ומערבבים ומטגנים עוד דקה.
-
מוסיפים את המרק עוף שמהול בכוס מים רותחים , מוסיפים עוד כוס מים חמים ומביאים לרתיחה.
-
מוסיפים את הקציצות המטוגנות, מפזרים קצת קינמון מעל הקציצות, מנערים את הסיר ומכסים.
-
מבשלים כ-10 דקות רבע שעה עם מכסה סגור על להבה נמוכה או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
-
מנענעים את הסיר מידיי פעם כך שהרוטב יגע בקציצות.
-
לקראת סיום הבישול מפזרים קצת פטרוזילה קצוצה.
-
ומקבלים מעדןןןן!!!😋😋😋
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤
אופן הכנה
-
הכל רשום למעלה❤👆