לןגן

סלומון בתנור בשמן זית ועשבי תיבול

מאת: גילי Gili, פורסם: 03/12/2020 | 17:20
סלומון בתנור בשמן זית ועשבי תיבול

תקציר המתכון: טוב נו.. דג סלומון! וכל מה שאוסיף מיותררר...😋

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את הדגים להשרות במיץ לימון למשך זמן רצוי עד להוצאת טעמי לוואי וספיגת הטעם הלימוני.

  2. לאחא ההשריה לסחוט את מיץ הלימון מהדג ולפזר מעט מלח.

  3. להכין מרינדה ע"י פתיחת התבלינים בשמן (עדיין ללא עשבי התיבול והכוסברה).

  4. לטבול את הדגים בתוך המרינדה ולעטף מכל הכיוונים.

  5. לפזר עשבי תיבול על הדגים כראות העין ולקצוץ כוסברה מעל (אפשרי להוסיף אותה גם רק בסוף לקישוט, מוסיף טעם נהדר!)

  6. להכניס לתבנית יחד עם הדגים חצאי עגבניות שרי ושום פרוס, לשפוך על הכל יחד מהמרינדה שנשארה.

  7. אפיה בתנור על כ180° לא יותר מ15 דקות, דג הסלומון מתייבש במהירות וחבל...

  8. בהצלחה ובתאבון❣