פס גבינה מטמטם חושים🤩😋
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 02/12/2020 | 20:16
תקציר המתכון:
תקשיבו,זה טעיםםםם בטרוףףףף 🤩🤩🤩
קטגוריה: קינוחים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
פס גבינה מטמטם חושים בקלי קלות😍😍
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
-
הכמויות ל- 2 פסי גבינה או
-
פס אחד ובשאר הבצק והמילוי גביניות אישיות.
-
אז למי שממהרת ואין המון זמן יכולה להכין את המתכון המשגע הזה😍
מצרכים
-
1 חבילת בצק שמרים עלים של זוגלובק /מעדנות
-
מופשר לילה שלם במקרר.
למילוי
-
2 שקיות של גבינת טוב טעם(סה"כ 500 גרם)
-
1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
-
1 גבינת שמנת ( 250 גרם)
-
2 שקיות סוכר וניל
-
3/4 כוס סוכר ( חד פעמי חם)
-
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
-
4 כפות גדושות קורנפלור
-
2 חלמונים (צהוב)
-
גרדת לימון מחצי לימון
-
לערבב את הכל היטב .
-
מי שאוהבת צימוקים יכולה להוסיף, אצלי לא אוהבים.
לסירופ
-
1 כוס סוכר
-
1 כוס מים
-
מיץ מחצי לימון
-
לבשל על הגז עד להסמכה.
אופן ההכנה
-
להכנת הפס פותחים את הבצק וחותכים מלבן באורך שבא לכן.
-
ממלאים באמצע 2 פסים של מילוי בנדיבות לאורך כל המלבן.
-
בשני הצדדים חותכים פסים לאורך כל המלבן ומתחילים להעביר מעל הגבינה פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל עד הסוף.
-
מעבירים למגש מרופד בנייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
-
בזמן העוגה בתנור מכינים את הסירופ.
-
מיד לאחר האפייה מרטיבים עם הסירופ שהכנו.
-
נותנים לזה להתקרר קצת ומעבירים לכלי איחסון.
-
שומרים בקירור כמובן .
-
מי שרוצה יכולה להכין פס גבינה אחד ובשאר הבצק והמילוי להכין גבניות.
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤❤
אופן הכנה
-
הכל רשום למעלה👆👆👆
-
מי שרוצה כמובן יכולה להכין בצק שמרים ולמלא בגבינה/ שוקולד/ חלבה וכו' ..
-
מצרכים לבצק שמרים:
-
1 ק"ג קמח
-
2 כפות שמרים
-
1 כף משפר אפיה
-
3/4 כוס סוכר
-
3 ביצים
-
1 כוס שמן
-
2 סוכר וניל
-
2 כוסות מים פושרים( חד פעמי קר-להוסיף בהדרגה)
-
גרידת לימון
-
אופן ההכנה:
-
בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והמשפר אפיה, נוסיף את הסוכר והסוכר וניל,נמשיך לערבב , נוסיף הביצים והשמן בסוף נוסיף את המים בהדרגה, ללוש כ-8 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש..
-
נעביר לקערה להתפחה של שעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו.
-
נחלק את הבצק ל-5 כדורים שווים נכסה במגבת וניתן להם מנוחה של 15 דקות..
-
מרדדים כל כדור למלבן דק, מורחים את המילוי, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לרולדה..
-
נחצה את הרולדה לשניים ואז נלפף אותם יחד לבורג..
-
אפשר גם לחלק מראש כל כדור ל-2 , למרוח מילוי , לגלגל לרולדה וללפף את 2 הרצועות וליצור בורג.
-
נעביר לתבנית אינגליש משומנת ונניח להתפחה נוספת של 40 דקות או עד להכפלת הנפח..
-
נבריש את העוגה בעדינות בביצה טרופה עם כפית מים וכף סוכר
-
נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות(אפשר ורצוי בטורבו) משהו כמו - חצי שעה
-
באהבה בנות❤❤